Halottak napja

A Halottak napja részletes leírása

A Halottak napja ünnepéről minden amit tudni érdemes. A Halottak napja egy keresztény ünnep, amlyet minden év november 2-án ünnepel a Katolikus egyház. Egy nappal előzi meg a Mindenszentek, amely minden év november 1-én tartandó.

 

Halottak napja szokások

 

Halottak napján hagyomány, hogy kimegyünk a temetőbe és tiszteletünket tesszük (a sírra néhány mécses és gyertya elhelyezésével) elhunyt rokonaink, barátaink sírjánál. Akik messze laknak, esetleg külföldön élnek, ugyanezt a tiszteletadást otthon, gyertya és mécsesek gyújtásával végzik.

 

A Halottak napja eredete

 

Az ókori Rómában az volt a szokás, hogy elhunyt őseiket és bajtársaikat gyakorlatilag félistenként tisztelték. Ezt az ünnepet az ókori rómaiak Feralia-nak nevezték.

A Feralia-t, vagy az akkori halottak napját minden év február 22-én tartották. Ilyenkor összegyűlt az egész család és afféle tort(caristiát) ültek, megajándékozva egymást ünnepelték a kölcsönös szeretet ünnepét. A Halottak napja, azaz pontosabban a halottakról megemlékezés már a 3. század környékén, az ókereszténység korában is létezett és minden liturgiában megtalálható volt.

Az egyházban a Halottak napját először 988-ban ünnepelték önálló ünnepként, Szent Odiló clunyi bencés apát kezdeményezésére. A Halottak napja mint ünnep végül a 14. században lett hivatalos ünnep, annak ellenére is, hogy a 11. század környékén is már meglehetősen elterjedt volt.

 

# EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Mikor van halloween? Halloween napja pontosan >>

Mikor van Mindenszentek? A mindenszentekről minden amit tudni érdemes >>

 

Több száz nyomtatható Halloween tök minta egy helyen!

 

Az alábbiakban összeszedtünk olyan forrásokat, ahonnan több száz kinyomtatható Halloween tök minta tölthető le ingyenesen.

November közeledtével eljön a halloween tökfaragás ideje, fűszeres almabor kortyolgatásával és az halloweeni desszertek sütésével.. Ha a Halloween már a sarkon van, azt jelenti, hogy még sok tennivalónk van: Dekoráció, a legjobb jelmez kiválasztása és természetesen a rengeteg Halloween tök minta kiválasztása és a tökéletes tök faragása.

Valószínűleg mindenki szereti, ahogy egy jól kifaragott töklámpásunk kivilágítja a teraszunkat, a kertet, a tornácot, és mindenkinek megidézi az igazi Halloween-i hangulatot. Használd az alábbi fantasztikus listán szereplő tökfaragási mintákat, illetve azok forrásait, amelyek segítségével elképesztő tököt készíthetsz Halloween-re.

 

Kezdjük először a Halloween tökfaragás gyorstalpalóval:

 

Az alábbi videón a YouTuber Sharrah Stevens osztja meg trükkjeit az last-minute sütőtökfaragáshoz. A faragási ötleteknek a többsége viszonylag könnyen kivitelezhető és nagyon mókás. Nyilván a rutinos halloween tökfaragók számára ez inkább mulattató időtöltés lesz.

 

Letölthető és kinyomtatható Halloween tök minta források >>

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Forrás: wikipédia