Mindenszentek ünnepe pontosan

Mindenszentek napja, mindenszentek ünnepe pontosan

A Mindenszentek napja, vagy a Mindenszentek ünnepéről minden amit tudni érdemes.

 

A Mindenszentek napját…

 

…minden évben november 1-én tartjuk. Ezen a napon ünnepeljük az összes szentet. A Mindenszentek ünnepe egy kötelező egyházi ünnep.

 

Tudtad, hogy a Mindenszentek ünnepe már i.u. 380-ban létezett?

 

Keleten már akkortájt is megemlékeztek a szentekről és vértanúkról. A Mindenszentek nyugaton 600 körül került az ünnepek sorába, amikor is  IV. Bonifác pápa 609. május 13-án Mária és az összes vértanúk tiszteletére szentelte fel.

Majd III. Gergely pápa bővítete a szentek körét 731 és 741 között: “a  Szent Szűznek, minden apostolnak, vértanúnak, hitvallónak és a földkerekségen elhunyt minden tökéletes, igaz embernek” napjává avanzsálta a Mindenszentek ünnepét.

 

Mikor van Halottak napja?

A Halottak napjáról minden amit tudni érdemes >>

 

# EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Több száz nyomtatható Halloween tök minta egy helyen!

 

Az alábbiakban összeszedtünk olyan forrásokat, ahonnan több száz kinyomtatható Halloween tök minta tölthető le ingyenesen.

November közeledtével eljön a halloween tökfaragás ideje, fűszeres almabor kortyolgatásával és az halloweeni desszertek sütésével.. Ha a Halloween már a sarkon van, azt jelenti, hogy még sok tennivalónk van: Dekoráció, a legjobb jelmez kiválasztása és természetesen a rengeteg Halloween tök minta kiválasztása és a tökéletes tök faragása.

Valószínűleg mindenki szereti, ahogy egy jól kifaragott töklámpásunk kivilágítja a teraszunkat, a kertet, a tornácot, és mindenkinek megidézi az igazi Halloween-i hangulatot. Használd az alábbi fantasztikus listán szereplő tökfaragási mintákat, illetve azok forrásait, amelyek segítségével elképesztő tököt készíthetsz Halloween-re.

 

Kezdjük először a Halloween tökfaragás gyorstalpalóval:

 

Az alábbi videón a YouTuber Sharrah Stevens osztja meg trükkjeit az last-minute sütőtökfaragáshoz. A faragási ötleteknek a többsége viszonylag könnyen kivitelezhető és nagyon mókás. Nyilván a rutinos halloween tökfaragók számára ez inkább mulattató időtöltés lesz.

 

Letölthető és kinyomtatható Halloween tök minta források >>

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Forrás: wikipédia