Halloween gyerekeknek

Halloween gyerekeknek – Játékok és tökfaragás

A Halloween gyerekeknek nagyon különleges ünnep, mivel kedvenc mesehősük kísérteties jelmezeit viselik. 

 A gyerekek egyenként minden házba mennek, hogy édességeket és édességeket gyűjtsenek. A háztulajdonosok ezután sütiket és egyéb édességeket adnak nekik. Ha egy szomszéd nem ad nekik cukorkát, akkor a gyerekek vicces, tréfás játékot játszanak vele.

A gyerekek olyan “trükköket” hajtanak végre, mint az énekelés, viccet mondnak, hangszereken játsszanak, vagy bármilyen más tehetséggel rendelkezzenek, amelyek a gyerekek rendelkeznek, és cserébe a háztulajdonos édességeket fog adni nekik.

A Halloween gyerekeknek egy szórakoztató tevékenység, amely lehetőséget kínál a gyerekeknek, hogy megmutassák jelmezüket és gyűjtsenek annyi cukorkát, amennyit csak tudnak.

 

 

Ősszel a Halloween-t a világ minden táján rengeteg ember ünnepli meg, a Halloween napja október 31-én van.

A Halloween napja a Mindenszentek napja előtti nap, más néven All Hallowes Eve és Hallowmas Eve. A gyerekek a világ sok részén vicces és ijesztő jelmezekbe öltöznek és házról házra járnak süteményekért, cukorkák és csokiért. 

Halloween gyerekeknek

 

A Halloween a gyerekeknek szorosan kapcsolódnak a jelmezek, ilyenkor boszorkányoknak, szellemeknek és a Halloweenhoz kapcsolódó állati figuráknak, vagy horrorfilmek, televíziós show-k, vagy könyvek fiktív karakterének öltöznek. A jelmezeket főleg az egyedisége miatt, a legtöbb esetben házilag készítik a gyerekeknek és a felnőtteknek is.

A világ számos iskolája, ideértve a nemzetközi iskolákat is, ünneplik a Halloween-t. Ilyenkor jelmezparádék szervezésével és kreatív jelmezek versenyével szórakoztatják magukat. Az iskolák is halloween tematikájú, szórakoztató osztálytermi tevékenységeket is szerveznek ilyenkor, például almacsokorítást, Halloween-témájú színező- vagy rajzversenyeket és más, a Halloween-hez kapcsolódó játékokat. A gyerekek ez által megismerik a Halloween eredetét és történetét.Rengeteg gyermek jelmezbe öltözik és baráti csoportokba, “hordákba” tömörülnek, akiket a felnőttek is elkísérnek általában, hogy együtt “csalják ki” a csokikat és édességeket a szomszédoktól. A gyermekek kopogtatnak a helyi szomszédságuk ajtajain és valamilyen vicces trükköt, vagy csemegét kérnek.

Ebben az időszakban sok házat díszítenek fel, többnyire faragott tökfejekkel, halloween-i töklámpásokkal, hogy az otthoni dekoráció is illeszkedjen a Halloween témájához. Dekorációk között vannak hamis pókhálók, töklámpások és fekete macskák, vagy boszorkányok képei. 

A Halloweenről

 

A Halloween eredete, a Samhain néven ismert ősi kelta fesztiválról származik, amely a tél kezdetét és az új év kezdeteit jelölte. Azt hitték abban az időben, hogy a halottak szelleme visszatérhet a Földre.

Ez a dátum később a keresztény korszakban All Hallows Eve-ként vált ismertté. Ez volt az ideje annak, hogy a halottakért imádkozzanak és leróják tiszteletüket a szentek előtt.

Azonban a pogány ünneplés egyéb elemei is megmaradtak. Ugyanis a Halloween még mindig éjszaka emlékezik a szellemekre és más természetfeletti lényekre. 

Halloween-i szimbólumok

 

Sok Halloween szimbólum létezik. A szimbólumok közé tartoznak az állatok, például a fekete macskák, a denevérek és a pókok, valamint az sötét árnyak, alakok, például a szellemek, a csontvázak, a boszorkányok és a varázslók.

A sütőtök, a temetők, a pókhálók, a kísértetjárta házak és a zöld, narancssárga, szürke és fekete szín szintén társulnak a Halloween-hez. Ezeket a szimbólumokat otthonok és partik helyszíneinek díszítésére használják, és jelmezekre, ajándékpapírra, kártyákra, sütikre, süteményekre és édességekre helyezik. 

Halloween gyerekeknek: Letölthető és kinyomtatható Halloween tök minta források:

 

Pumpkinlady.com (kicsit le kell majd görgetni az oldal aljára a letölthető mintákhoz) – Letölthető tök faragási minta >>

Thedatingdivas.comLetölthető tök faragási minta >>

Pinterest.comLetölthető tök faragási minta >>

Orangeandblackpumpkins.comLetölthető tök faragási minta >>

Designbolts.comLetölthető tök faragási minta >>

Redtri.comLetölthető tök faragási minta >>

Marthastewart.comLetölthető tök faragási minta >>

Budget101.comLetölthető tök faragási minta >>

Woojr.comLetölthető tök faragási minta >>

Huffpost.comLetölthető tök faragási minta >>

Partydelights.co.ukLetölthető tök faragási minta >>

Shelterness.comLetölthető tök faragási minta >> 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG: