Halloween szokások

Halloween szokások részletesen

A Halloween szokások, a Halloween-i szimbólumokról részletesen.

Ősszel a Halloween-t a világ minden táján rengeteg ember ünnepli meg, a Halloween napja október 31-én van.

A Halloween napja a Mindenszentek napja előtti nap, más néven All Hallowes Eve és Hallowmas Eve. A gyerekek a világ sok részén vicces és ijesztő jelmezekbe öltöznek és házról házra járnak süteményekért, cukorkák és csokiért.

 

Halloween szokások

 

A Halloween ünnepéhez szorosan kapcsolódnak a jelmezek, ilyenkor az emberek boszorkányoknak, szellemeknek és a Halloweenhoz kapcsolódó állati figuráknak, vagy horrorfilmek, televíziós show-k, vagy könyvek fiktív karakterének öltöznek. A jelmezeket főleg az egyedisége miatt, a legtöbb esetben házilag készítik a gyerekeknek és a felnőtteknek is.

A világ számos iskolája, ideértve a nemzetközi iskolákat is, ünneplik a Halloween-t. Ilyenkor jelmezparádék szervezésével és kreatív jelmezek versenyével szórakoztatják magukat. Az iskolák is halloween tematikájú, szórakoztató osztálytermi tevékenységeket is szerveznek ilyenkor, például almacsokorítást, Halloween-témájú színező- vagy rajzversenyeket és más, a Halloween-hez kapcsolódó játékokat. A gyerekek ez által megismerik a Halloween eredetét és történetét.

Rengeteg gyermek jelmezbe öltözik és baráti csoportokba, “hordákba” tömörülnek, akiket a felnőttek is elkísérnek általában, hogy együtt “csalják ki” a csokikat és édességeket a szomszédoktól. A gyermekek kopogtatnak a helyi szomszédságuk ajtajain és valamilyen vicces trükköt, vagy csemegét kérnek.

Ebben az időszakban sok házat díszítenek fel, többnyire faragott tökfejekkel, halloween-i töklámpásokkal, hogy az otthoni dekoráció is illeszkedjen a Halloween témájához. Dekorációk között vannak hamis pókhálók, töklámpások és fekete macskák, vagy boszorkányok képei.

 

A Halloween szokások eredete

 

A Halloween eredete, a Samhain néven ismert ősi kelta fesztiválról származik, amely a tél kezdetét és az új év kezdeteit jelölte. Azt hitték abban az időben, hogy a halottak szelleme visszatérhet a Földre.

Ez a dátum később a keresztény korszakban All Hallows Eve-ként vált ismertté. Ez volt az ideje annak, hogy a halottakért imádkozzanak és leróják tiszteletüket a szentek előtt.

Azonban a pogány ünneplés egyéb elemei is megmaradtak. Ugyanis a Halloween még mindig éjszaka emlékezik a szellemekre és más természetfeletti lényekre.

 

Halloween-i szimbólumok

 

Sok Halloween szimbólum létezik. A szimbólumok közé tartoznak az állatok, például a fekete macskák, a denevérek és a pókok, valamint az sötét árnyak, alakok, például a szellemek, a csontvázak, a boszorkányok és a varázslók.

A sütőtök, a temetők, a pókhálók, a kísértetjárta házak és a zöld, narancssárga, szürke és fekete szín szintén társulnak a Halloween-hez. Ezeket a szimbólumokat otthonok és partik helyszíneinek díszítésére használják, és jelmezekre, ajándékpapírra, kártyákra, sütikre, süteményekre és édességekre helyezik.

 

# EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Mikor van Mindenszentek? A mindenszentekről minden amit tudni érdemes >>

Mikor van Halottak napja? A Halottak napjáról részletesen >>

 

Több száz nyomtatható Halloween tök minta egy helyen!

 

Az alábbiakban összeszedtünk olyan forrásokat, ahonnan több száz kinyomtatható Halloween tök minta tölthető le ingyenesen.

November közeledtével eljön a halloween tökfaragás ideje, fűszeres almabor kortyolgatásával és az halloweeni desszertek sütésével.. Ha a Halloween már a sarkon van, azt jelenti, hogy még sok tennivalónk van: Dekoráció, a legjobb jelmez kiválasztása és természetesen a rengeteg Halloween tök minta kiválasztása és a tökéletes tök faragása.

Valószínűleg mindenki szereti, ahogy egy jól kifaragott töklámpásunk kivilágítja a teraszunkat, a kertet, a tornácot, és mindenkinek megidézi az igazi Halloween-i hangulatot. Használd az alábbi fantasztikus listán szereplő tökfaragási mintákat, illetve azok forrásait, amelyek segítségével elképesztő tököt készíthetsz Halloween-re.

 

Kezdjük először a Halloween tökfaragás gyorstalpalóval:

 

Az alábbi videón a YouTuber Sharrah Stevens osztja meg trükkjeit az last-minute sütőtökfaragáshoz. A faragási ötleteknek a többsége viszonylag könnyen kivitelezhető és nagyon mókás. Nyilván a rutinos halloween tökfaragók számára ez inkább mulattató időtöltés lesz.

 

Letölthető és kinyomtatható Halloween tök minta források >>

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Forrás: wikipédia