Halloween tökfaragás ötletek, gyorstalpaló videóval

Halloween tökfaragás ötletek, gyorstalpaló videóval

November közeledtével eljön a halloween tökfaragás ideje, fűszeres almabor kortyolgatásával és az halloweeni desszertek sütésével..

 

Kezdjük először a Halloween tökfaragás gyorstalpalóval:

 

Az alábbi videón a YouTuber Sharrah Stevens osztja meg trükkjeit az last-minute sütőtökfaragáshoz.

 

A Halloween tökfaragás és az ünnepi dekoráció!

 

Megérkeztél a megfelelő helyre, ugyanis (talán túl) sok ötletünk van számodra!

A nagy, hegyes fogaikkal vicsorgó halloween tök elkészítése mindig szórakoztató és kihívásokkal teli lehetőség, amelyen az egész család, vagy a barátok is jól szórakoznak. Rengeteg nagyszerű Halloween dekorációs lehetőség és halloween tökfaragás sablon, illetve ötlet létezik, amelyek némi idő árán ugyan, de összevadászhatók az internetről.

Ezért szedjük most össze a legjobb és legviccesebb halloween tök ötletelet, hogy könnyen hozzáférhetően, egy helyen legyenek összegyűjtve.

A faragási ötleteknek a többsége viszonylag könnyen kivitelezhető és nagyon mókás. Nyilván a rutinos halloween tökfaragók számára ez inkább mulattató időtöltés lesz.

Akár faragott tök arcokat, akár más halloween tök terveket készítünk, ezek a kreatív ötletek biztosítják, hogy a miénk legyen a környék legjobb halloween tök lámpása. Emellett még olyan ötletekkel is meglephetjük szomszédainkat, amelyeket még soha nem láttak, például a bagoly tökök, a sütőtökből készült kreatív gyertyatartók és akár a virággal töltött tök vázák formájában.

 

Lássuk hát a halloween tökfaragás ötleteket:

 

1. A Halloweeni virág hold tök

 

A Halloweeni virág hold tök

Fessük be a tököt feketével és krétával rajzoljuk meg a félhold körvonalait. Ezután egy árral, vagy egy kis késsel üssünk egy sor lyukat amely egy hold alakot formáz, miközben a lyukat minimum 1-1,5 cm-re legyenek egymástól. Töröljük le a kréta körvonalat, majd óvatosan helyezzük bele a lyukakba a virágok szárát.

 

2. Aranycsillagos halloweeni sütőtök

 

Aranycsillagos halloweeni sütőtök

Először festsük le a tököt és hagyjuk teljesen megszáradni. Ezután egy gumi kalapáccsal (vagy egy mosogatóronggyal borított kalapáccsal) óvatosan kalapáljuk a csillag alakú sütőformát a tökbe, amíg teljesen át nem nyomja. Ismételjük meg az egész tökön a kívánt mennyiségben, sűrűségben.

 

3. Halloweeni tök cukorka tartó

 

Halloweeni tök cukorka tartó

Jelöljünk ki egy lyukat krétával, vagy filctollal a halloweeni tök felső részén. Óvatosan vágjuk ki a lyukat a tök felső felében. Csiszoljuk le a durva éleket. Fessük be az egész tököt fekete krétával és hagyjuk megszáradni. Majd töltsük fel édességgel és írjunk ré egy kedves üzenetet krétával.

 

4. Otthoni cím a halloweeni tökön

 

Otthoni cím a halloweeni tökön

Mutassuk meg a szomszédoknak és a halloween jelmezes gyerekeknek, hogy mennyire komolyan vesszük a Halloween-t, ezzel az otthoni címre szabott tökkel.

 

5. Tök virágváza

 

Tök virágváza

Miután a tököt rózsa-arany spray-festékkel befestettük, faragjunk egy mély lyukat a tetejére, majd csúsztassunk bele egy műanyag poharat. Ez után töltsük fel vízzel és egy vegyes, színes virágkeverékkel.

 

6. Halloween-i nyalóka tök

 

Halloween-i nyalóka tök

 

7. Halloween-i tök család

 

Halloween-i tök család

 

8. Napraforgó sütőtök

 

Napraforgó sütőtök

Lehet, hogy a napraforgószezon véget ért, de ez nem jelenti azt, hogy nem helyénvaló, hogy ezek a szépségek az őszi hónapokban is virágozzanak a teraszunkon, vagy az otthonunkban.

 

9. Bagolycsalád

 

Bagolycsalád

Ez a bagolycsalád már szinte huhog 🙂 Krétával, vagy tollal tervezzük meg, vagy ingyenes sablonok segítségével vágjuk ki a sablon részeit.

 

10. Halloween-i Zombi csontvázak

 

Halloween-i Zombi csontvázak

A sétáló halottak feltámadnak a kertben.

 

11. Halloween-i töklámpás

 

Halloween-i töklámpás

Lehet, hogy kifinomultnak tűnik , de ez a pöttyös minta meglehetősen egyszerű. Vázoljuk fel a mintát egy jelölővel, hagyva elegendő helyet a pontok között, hogy a lyukak ne fedjék egymást. Üssük ki a lyukakat egy csavarhúzóval, vagy fúróval. A részletes kialakítás fényesebben ragyog, ha egy nagyobb mécsest, vagy a LED-es világítótestet helyezünk a belsejébe.

 

12. Tök pókok

 

Tök pókok

 

13. Tökfejek hajjal

 

Tökfejek hajjal

Töltsük fel a tököt a saját választású növényeinkkel. Húzzuk ki a tökök tetejét, és rakjunk egy kis kaspóba borostyán, vagy fűszerű növényeket.

 

14. Őrült halloween-i tök

 

Őrült halloween-i tök

 

15. Vicces vámpír fej tökből

 

Vicces vámpír fej tökből

 

16. Csavart szőlős halloween-i tök

 

Csavart szőlős halloween-i tök

Ez egy profi trükk a biztos kezűeknek a fergeteges 3D-hatáshoz! Használjunk citrom-hámozót, vagy linóleum-vágót, a tökbőr felső rétegének kifaragásához. Viszont nagyon kell vigyázni, hogy ne marjuk fel túl mélyen, mert úgy áthasad a tök oldala és a hatás nem lesz az igazi.

 

17. Halloween tök levesestál

 

Halloween-i levesestál tökből

 

18. Őszi lombok halloween tök dekoráció

 

Őszi lombok halloween tök dekoráció

 

19. Vigyorgó zombi tökből

 

Vigyorgó zombi tökből

Hozzuk vissza a tököt a halálból egy féloldalas mosoly faragásával, kísérteties szemgolyó hozzáadásával (a dinnyegömb alakú ). Helyezzük ki úgy mindkét mini tököt, hogy úgy néz ki, mintha a kezek épp most törnének fel a föld alól.

 

20. Kannibál halloween-i tökfej

 

Kannibál halloween-i tökfej

 

21. Halloween-i városkép

 

Halloween-i városkép

Hozzunk létre egy villódzó városi látképet azáltal, hogy megfestjük az épület sziluettjét és egyszerűen kivágjuk az ablakokat és az ajtókat az „épületekből”.

 

22. Csavart csiga tökből

 

Csavart csiga tökből

 

23. Halloween-i ébresztőóra

 

Halloween-i ébresztőóra

Már majdnem Halloween! Lehet, hogy ez az óra nem tudja megmondani a pontos időt, de minden bizonnyal lenyűgözi a vendégeket.

 

24. Halloween-i M&Ms golyók

 

Halloween-i M&Ms golyók 

Halloween-i M&Ms golyók az édesség szerelmeseinek. Bár… az íze nem lesz ugyanolyan, mint az igazi … 😀

 

25. Borhűtő faragott, halloween tök

 

Borhűtő faragott tökből

Ez a Borhűtő talán a legkreatívabb sütőtök faragási ötlet ami eddig szembe jött. Válassz vörös vagy fehérbort és kapcsold be a LED világítást a tök belsejében.

 

EZ IS ÉRDEKELHET MÉG:

Forrás: Pinterest